Lebensraum Werra-Meissner
Wo möchten Sie entspannen?


Woon

...in een aangename overzichtelijke omgeving met veel aanbod aan recreatieve en culturele activiteiten.

Geniet van de culinaire delicatessen van de regio en laat u betoveren door de prachtige vakwerkhuizen.

Tausch hier


Regionale Entdeckungen Werra-Meißner

Der Fachbereich Landwirtschaft des Werra-Meißner-Kreises hat eine Broschüre sowie einen Internetauftritt herausgebracht, die beide das breite Spektrum regional hergestellter Lebensmittel präsentieren. Die Broschüre ist kostenlos erhältlich bei der Kreisverwaltung, den Kommunen, bei den beteiligten Lebensmittelherstellern sowie an den Infopunkten des Naturpark Meißner-Kaufunger Wald.
Die Internetpräsenz kann aufgerufen werden unter www.regionale-entdeckungen-wmk.de.

 

Download Broschüre

Geen nieuws in deze lijst:

Wij zetten ons in voor gezinnen!

Bild Naturpark Meißner-Kaufunger Wald

Als eerste provincie in Noord-Hessen, hebben we een "lokaal bond voor gezinnen" opgericht en daarmee het gezin tot het middelpunt van de politieke en maatschappelijke belangstelling gezet.

De kinderen zijn erbij van het grootste belang. Niet alleen dat ze opgroeien in een natuurlijke omgeving, ook de ouders vinden een uitstekende infrastructuur van begeleiding en opvoeding voor hun kinderen voor. Peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en particuliere initiatieven zijn er naast een breed aangelegde onderwijsaanbod te vinden. Hier wordt uw kinderen van basisschool tot middelbare school of op een particuliere school in hanteerbare kleinere klassen les gegeven en ze kunnen zonder angst naar school gaan.
Recreatie

Marina, Werratalsee Eschwege

Vanzelfsprekend is bij ons ook geen tekort aan een leuke vrijetijdsbesteding voor jong en oud. Een fietstocht op het Werradal fietspad, wandelen of op de Hohe Meissner, kano varen op de Werra, of zeilen op het Werradal meer - hier is voor iedereen wat te doen. Ook het veelzijdig aanbod van cultuur en evenementen zorgen voor plezier, evenals het aanbod van spa faciliteiten en gezondheid rondom het zout bronwater (sole).
Wonen is hier nog betaalbaar

So schön können Sie im Werra-Meißner-Kreis wohnen

En zelfs met pensioen vindt u hier precies waar u altijd van gedroomd heeft. Betaalbaar wonen, voordelig vastgoed, een optimale zorg-infrastructuur, een prachtig, bosrijk middelgebergte landschap, en zo voort - maar komt u alstublieft zelf kijken en breng een bezoek naar ons toe en geniet van de regio Werra-Meissner in het Werradal.